10.000 euro voor goede doelen

De jaarlijkse succesvolle Maatjesavond kon serviceclub Fifty-One in 2020 niet organiseren, maar er is wel 10.000 euro om aan verschillende goede doelen te schenken. “Een unanieme keuze van onze leden in dit crisisjaar”, klinkt het.

Serviceclub Fifty One is één van de oudste serviceclubs in Dendermonde en is vooral bekend om de organisatie van haar Maatjesavond, waar telkens de eerste verse maatjes kunnen geproefd worden. De opbrengst van het gebeuren gaat elke keer naar verschillende goede doelen in de regio. “Het is niet omdat we die Maatjesavond in juni noodgedwongen moesten annuleren, dat we ons sociaal engagement niet kunnen waarmaken”, zegt voorzitter Leo Van der Steen. “Vanuit de clubkas schenken we daarom ruim 10.000 euro aan Weeshuis Spoor 56, de MS Liga Dendermonde, kinderfonds De Tondeldoos, Lia Sombeke, het Leuvens Kankerinstituut, Pleegzorg Appels en vzw Eindelijk.”

In een jaar zonder activiteiten maakte Fifty-One werk van een nieuwe website en werden nieuwe leden verwelkomd. “We zijn dus nog springlevend”, zegt Van der Steen. “We maken zelfs al volop plannen voor het nieuwe jaar. Als de omstandigheden het toelaten, zal onze Maatjesavond in 2021 plaatsvinden op dinsdag 8 juni.” (Bron: Het Laatste Nieuws / DND, 18-12-2020)