Over 51 Dendermonde

Al sinds de gouden jaren zestig – een periode van grote voorspoed en welvaart – zet serviceclub Fifty-One International zich in voor de zwakkeren in onze samenleving en ondersteunt zij tal van sociale projecten. Fifty-One clubs zijn op heel verscheidene domeinen actief: gaande van sport en vrije tijd, kunst en cultuur over sociale huisvesting tot sociale acties en liefdadigheidswerk. Al meer dan een halve eeuw geeft Fifty-One morele en financiële ondersteuning aan zij die het nodig hebben.

Sinds 1984 in Dendermonde

Fifty-One International – een goed gestructureerde organisatie met internationale uitstraling die actief is in tal van steden in binnen- en buitenland – startte op in 1966. Fifty-One Club Dendermonde (FOCD) zag het levenslicht in het voorjaar van 1984.

De eerste officiële statutaire vergadering van Club Dendermonde vond plaats op 2 april 1984 onder het voorzitterschap van Wilfried De Hauwere, die drie opeenvolgende jaren voorzitter zou blijven. Op het einde van het eerste werkjaar waren 7 leden actief in de club. Vandaag telt FOCD nog steeds twee leden uit die beginperiode: Guy Duerinck en Michel Siau.

Sinds haar geboorte komen de clubleden van de Dendermondse afdeling samen in Het Vaderland op de Grote Markt in Dendermonde. Fifty-One Dendermonde en gasthof Het Vaderland zijn dus al bijna vier decennia onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Maatjes: nationale primeur, fenomenale ambiance

Al vele jaren serveert Fifty-One Club Dendermonde de eerste maatjes in ons land. Wat ooit begon als een eerder kleinschalig sponsorevent in de BMW-garage van Michel Siau barstte mettertijd uit zijn voegen. Hangar 43 bood een alternatief, met dank aan een van onze prominente leden: Dany Dewaelhens van Cosmo Afbraakwerken. Intussen gaat onze maatjesavond al meer dan 10 jaar door in Baasrode.

De maatjesavond is een nationale primeur die doorheen de jaren is uitgegroeid tot een evenement van absolute topklasse. De ingrediënten van de jaarlijkse FOCD-maatjesavond zijn steevast dezelfde: lekker eten en drinken, steengoede muziek en een niet te evenaren ambiance in een uitverkochte Hangar 43. De jongste jaren piekt het aantal deelnemers boven de 1.200 (!) aanwezigen. De opbrengst van de maatjesavond besteden wij elk jaar integraal aan goede doelen in de regio.

Via de pagina ‘In Beeld’ vindt u enkele sfeerbeelden van ons jaarlijks FOCD-hoogtepunt. Wil u zelf ook eens proeven van de uitzonderlijke 51-sfeer in Hangar 43? Meld uw onderneming of organisatie aan via onze contactpagina, en u ontvangt spoedig meer info.