Wie zijn we?

MarinoDe Batselier

(°1968) is de huidige voorzitter van Fifty-One Club Dendermonde. Professioneel actief als zelfstandig kantoorhouder van ING Bank. Vader van drie; daarnaast zijn reizen en zeilen een geliefkoosd tijdverdrijf. In zijn woonplaats Buggenhout was Marino vroeger gemeenteraadslid en voorzitter van ouderraad Sprinkhaantje. Als oud-KSA’er zijn vriendschap, achting en verdraagzaamheid voor hem geen loze woorden. De maatschappelijke insteek is voor Marino een belangrijke beweegreden van zijn engagement bij 51.

DirkDe Saedeleir

(°1966) uit Lebbeke ging in 1991 als industrieel ingenieur aan de slag in het familiaal textielbedrijf. Het bedrijf bestaat al sinds 1898: samen met zijn broer en twee anderen vormt Dirk er de vierde generatie bedrijfsleiders. In zijn vrije tijd wandelt Dirk graag in de vrije natuur, daarnaast ontwikkelde hij een passie voor kunst en vastgoed. Qua reisbestemming richt hij zijn kompas op het zuiden van Europa. Sinds 2015 is Dirk lid van 51 Dendermonde.

Leovan der Steen

(°1948) is de oud-voorzitter van Fifty One Club Dendermonde (FOCD). Beroepshalve was Leo actief in de verzekeringssector: in Buggenhout zorgde hij als bestuurder mee voor de uitbouw van verzekeringskantoor Baeyens (sinds 2013 Baeyens|Bosteels). ‘Hard werken is het beste medicijn om gezond te blijven,’ placht Leo te zeggen. Als geëngageerd sportliefhebber en voormalig voorzitter van Sparta Buggenhout is hij ook in regionale voetbalmiddens zeer goed gekend. Een vaste wekelijkse lunchafspraak in Het Vaderland bracht Leo – op verzoek van de betreurde uitbater Geert Van Keer – uiteindelijk tot actief lid van FOCD.

PeterBeyer

(°1959) is de secretaris van de club waarvan hij lid is sinds 2013. Woont in Dendermonde. Professioneel actief binnen de onderneming Continental Materials Supply NV, gevestigd in Antwerpen. ‘Always look on the bright side of life‘ is het optimistische leidmotief van Peter. Muziek en film zorgen voor de broodnodige ontspanningsmomenten, net als langeafstandwandelen en trips naar Zuid-Europa, Japan en de Verenigde Staten.

Jean-PierreDalemans

(°1949), lid van de club sinds 2014, werd na zijn professionele activiteiten in de bouw een echte globetrotter: hij reisde naar Azië, Amerika, Canada en Afrika. Intussen staat ook Japan op zijn verlanglijstje. Genieten doet Jean Pierre van fietstochtjes aan de kust en van zijn 3 kleinkinderen. Binnen het bestuur van FOCD leidt Jean Pierre als gedreven penningmeester de financiën in goede banen.

RudyDe Maarsschalck

(°1962) uit Denderbelle is sinds 2012 actief lid van Fifty One Club Dendermonde. Lekker eten en drinken, lachen en gezellig samenzijn met vrienden: zo kent iedereen Rudy De Maarsschalck. Trotse grootvader van 4 kleinkinderen. Onverbeterlijke optimist voor wie het glas altijd halfvol is. Tennis en golf zijn Rudy’s favoriete bezigheden, als Italiëliefhebber is hij verslingerd aan La Dolce Vita aldaar.

JanDe Hauwere

(°1955) kennen we van de firma S-Data in Lebbeke, tot voor kort gevestigd in de Stationsstraat. S-data automatiseert bedrijfsprocessen en schrijft applicaties op maat van ondernemingen.

JoVan den Broeck

De immer opgewekte Jo Van den Broeck (°1962) is ‘chef protocol’ van Fifty One Dendermonde. Begin jaren negentig stampte Jo Papyrus Printing uit de grond, een grafisch printbedrijf voor particulieren en bedrijven met hoofdzetel in d’Helst te Lebbeke. De levensleuze ‘work hard, play hard‘ is hem op het lijf geschreven. Vrijwilligerswerk is Jo’s tweede natuur: in Sri Lanka, zijn andere thuishaven, heeft onze protocolchef zijn hart verloren.

PeterMol

(°1954) is, met een lidmaatschap dat teruggaat tot 1991, een oude getrouwe binnen Fifty One Dendermonde. Als hij niet op de hoofdzetel in het Hoogveld vertoeft, kom je de flamboyante zaakvoerder van Molcon vaak tegen op het voetbal in Lebbeke en Opstal, of bij een partijtje tennis in de Henneput in Buggenhout. Reizen en (race)fietsen zijn het favoriete tijdverdrijf van deze levensgenieter pur sang.

KarlVan Hoyweghen
BrunoWiemeersch

(°1972) behartigt de juridische zaken van Fifty One Club Dendermonde. Sinds 1997 advocaat aan de balie van Dendermonde. Bij de advocatenassociatie Wiemeersch, Steyaert & De Donder in Sint-Gillis is Bruno onder meer gespecialiseerd in aannemingsrecht en handelsovereenkomsten.

EtienneSnoeck

(° 1939) is de nestor van onze club. Eertijds was ‘gerechtsdeurwaarder Snoeck’ een begrip in onze regio, binnen Fifty One is hij al lange tijd actief. De immer gevatte Etienne woont in hartje Dendermonde: met het clublokaal op wandelafstand slaat hij zelden een vergadering over.

JanVan Hoyweghen

(°1964) is professioneel actief bij het Belgian Tile Centre (BTC). In zijn vrije tijd houdt Jan zich onder meer bezig met het verzamelen van strips en miniatuurauto’s. ‘Leven en laten leven’: dat is het motto waar Jan naar handelt. Velen kennen hem als een goedlachse kerel en een vaste waarde aan de kassa van de jaarlijkse 51-maatjesavond. Naar de karakteristieke drukte vlak voor en tijdens de maatjesavond kijkt Jan telkenmale reikhalzend uit.

JorisMuysewinkel

(°1961) werd meer dan 15 jaar geleden (2004) lid van onze club in Dendermonde en is in die zin een oude getrouwe van Fifty One. Was 51-voorzitter in 2007 en in 2017. Deze fiere opa van twee kleindochters besteedt zijn vrije tijd graag aan motorrijden en golf. Als Export Manager bij VPK Group heeft Joris al een groot deel van de wereld gezien, al blijft Spanje zijn favoriete reisbestemming. Joris leeft volgens het adagium ‘stel niet uit tot morgen wat je vandaag kunt doen’. De dienst aan de gemeenschap én het prettig discussiëren met de andere 51-leden zijn de voornaamste drijfveren voor zijn blijvend engagement.

JohanElaut

(°1965) werd begin 2013 lid van Fifty One. In Sint-Lievens-Houtem woont hij samen met Els en stiefzoon Elias. Wandelen, lekker gaan eten en een terrasje doen: Johan leeft volgens het ‘Pluk de dag!’-adagium. Reisbestemmingen zoekt hij in zonnige landen zoals Spanje en Frankrijk.

GuyDuerinck
DanyDewaelhens

(°1961) is de in Dendermonde alom gekende zaakvoerder van Cosmo Afbraakwerken. Lid van 51 sinds 2004. Houdt van werken, lekker eten en is een verwoed verzamelaar van postzegels en schilderkunst. Sociaal geëngageerd. De jaarlijkse trips met de 51-kameraden behoren voor Dany tot de hoogtepunten van het werkjaar. Als eigenaar van Hangar 43 biedt Dany Dewaelhens al vele jaren onderdak aan de jaarlijkse Fifty One-festiviteiten.

TomVan Den Troost

(°1981) is het jongste lid van de 51-club. Vermoeide vader van drie jonge kinderen. Professioneel actief in het vastgoed als zaakvoerder bij Immo Tijl Jansegers in Dendermonde. Houdt van scherpe pennen: copywriting is een steeds weer oplaaiende passie. Dendermonde is hij al één keer ontrouw geweest: hoewel geboren in de Ros Beiaardstad schreef Tom in 2018 met Aalsters burgemeester Christoph D’Haese het boek ‘Kunnen Aalstenaars de wereld redden?‘.

NicoVerwilghen

(°1972) is een van de vier musketiers die in Baasrode feestzalen Hof ter Velden runt. Eertijds actief in de bouwsector, maar nu al vele jaren verantwoordelijk voor de catering van Hof ter Velden. Geboren en getogen in Dendermonde en Baasrode. In hun schaarse vrije momenten vertoeven Nico en echtgenote Patsy graag in badstad Oostende. Vervoegde in 2020 de rangen van Fifty One.